Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 17

Babylon … 17:1 Representerar det gamla Romerska riket med dess skändligheter. Är också en bild av alla system som är fientlig mot Gud.

Livets bok … 17:8. Bibeln sätt at beskriva medborgarskapet i himlen. När du blir frälst skrivs ditt namn i den boken. Tala om tillhörighet. Att vara känd av Gud. I uppenbarelseboken blir denna bok viktigt liksom att ha Guds sigill på sitt liv. 

Rom … 17:9ff. Man menar att Johannes här menar Rom. Nu når Satan och ondskan sin höjdpunkt. Men den blir ytterst kortvarig tack och lov. 

Hornen … 17:12. Dessa horn symboliserar tio kungar i nationer som ännu inte finns. Ser man hur nationer har ändrats under historien är det fullt möjligt att världskartan ritas om ännu en gång. Stormakter kommer att bildas. Antikrist strategi att lägga länder och makt under sig. Dessa tio kungar kommer alliera sig med antikrist och förklara krig mot Lammet.  

Ondskans sanna natur … 17:16. Ondskans natur är att till och med överge sina anhängare. Tycker mig kunna se det redan i detta liv. 

Att lita till … 17:17 Gud kommer segra. Hans plan kommer att fungera. Det är att lita på. Håll ut. Stå fast. Guds Ord står fast och skall gå i uppfyllelse.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: