Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 22

Nu är vi i mål. Stort tack till dig som följt denna läsning. Fantastisk resa genom Nya Testamentet. Tack för alla tillrop och uppmuntran. Särskilt roligt att höra från dig som fick återupptäcka läsandet. Fick den puff du behövde för att komma igång igen. Det var själva iden och förhoppningen. Själv har det blivit ett läsande som varit stimulerande. Parallellt har jag följt en bibelapp och lyssnar igenom hela bibeln. Så detta år 2022 har blivit ett läsandets år. Önskar och ber att du skall bli välsignad av att du läst bibeln. Jag tror nämligen att detta skrivna Ord är långt mycket mer än bara bokstäver. Det har liv och gör något gott med oss. Nu tar vi oss an sista kapitlet i vår bibel.

Livets vatten … 22:1f Tänker på den dubbla strömmen i Hesekiel 47. Likaså Johannes 4 där Jesus träffar den samariska kvinna. Symbol för det eviga livet. Vatten som är så viktig för vår existens redan nu. 

Livets träd … 22:2. Kommer du ihåg trädet i Lustgården? 1 Mos 2:9. Då blev människan avstängd från trädets frukt och kraft på grund av synden. Nu , när synden är för evigt borta, öppnas vägen till trädet igen. 

Se hans ansikte … 22:4. Vi har inte kunnat se Guds ansikte och leva pga Hans helighet. Nu ska vi kunna det. 

Jag kommer snart … 2:7,12, 20. Denna berättelse är inte bara en syn. Det är en verklighet. Därför säger Jesus att han kommer snart. Då är det fullbordat. Inget ”troligen”. Då ska det ske. 

Ögonvittne … 22:8f. Ett ögonvittne är alltid intressant. Den har varit där. Den har sett. Den har upplevt. Det är inte återberättat i nästa led. Då finns risken för att det förändras. Johannes ögonvittnesskildring skulle inte förseglas utan ligga öppet. 

En Gud … 22:9 Det är Gud vi skall tillbe och tro på. Inte någon annan. 

Kom … 22:17. Underbart. Vi säger vårt ja redan här och nu. Då när detta ”kom” kommer är vi redo att komma till detta land och stad. 

Inte förvränga … 22:18ff. Vi får varken ta bort eller lägga till något. Det är inget man kan ta lätt på. Respekt. Ödmjukhet. Allvarstyngt. Inget att leka med. 

Kom Herre Kom … 22:20. Stark bekännelse till slut. Amen – låt så ske. 

Nåd … 22:20. Herren Jesu Nåd över er alla. Det är det som ligger till grunden för allt Guds Ord. Gud Nåd som är skänkt oss. Som blir en verklighet i våra liv då vi tar emot den och åter den påverka och genomsyra våra liv

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? 

Stort tack för att du ville följa mig på resan genom Nya Testamentet. Har du något du vill dela med dig av, en upplevelse, en erfarenhet, får du gärna skriva om det till mig. Använde då denna mail pesko@me.com. Önskar dig allt gott – Guds Rika Välsignelse.

I morgon blir det en ny utmaning att läsa. Nyfiken? Häng på. Den räcker året ut

Ett svar till “Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 22”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: