Läs med mig – Psaltaren Kapitel 1 & 2

Fram till nyår är det 75 dagar – Psaltaren har 150 kapitel – Så om du vill, läser vi Psaltaren fram till Nyår – 2 kapitel om dagen. Somliga är korta så då kan du läsa några fler så kan du dela upp Ps 119 på några dagar istället. Häng med om du vill.

Vilken väg går du på? … 1:1. Vår livsväg är viktigare än vi tror. Vägvalen vi gör. Vi kan tycka kanske, vid en snabb blick, att det inte är så viktigt. Det löser sig nog. Men när löser det sig? När det är försent? Har vi som mål att välja goda vägar för varje dag är det en bättre livsinriktning – det blir en god vana.

Glädje i det Gud säger … 1:2. Det är att till exempel läsa Bibeln.Så att följa någon form av läsplan underlättar. Me det handlar mer om kvalitet än kvantitet. Även om det inte kan bli för mycket av bibelns ord i bra liv. Och i detta blir det en närhet till Gud själv.

Som ett träd som bär frukt … 1:3. Såg du vad du läste? Såg du löftet? Alltså hur stort är inte det? Och allt han eller hon gör lyckas väl….. !!

Herren känner din väg … 1:6. Så fantastiskt och respektfullt. Han är så förtrogen med din livsväg.

Messiansk Psalm … 2:1ff. Denna psalm visar på den Jesus, den Messias som skall komma. 

Tomma tankar … 2:1ff. Tänker på Rom 12:2f och Fil 4:6f som talar om förnyelsen av våra tankar. Tankarna kan bli välsignade av Gud själv. Här tänker man timma tankar. Tror att ett liv utan Gud är att komma ut i frihet. Men det är ju precis tvärtom.

Gud har kontroll … 2:4-6. Riken kan höja sin röst. Riken kan försöka visa upp sin makt. Riken kan tro att man skall äga jorden. Men lugn. Gud har kontrollen. Vi vet hur det slutar. Fast din oro utifrån vad som sker just nu i världen – var inte orolig!! Gud har kontrollen. Han som håller hela världen i sin hand!

Messias … 2:7-9. Jesus kommer och upprättar riket. Alla knän skall böjas för honom. Hur man än hånar honom då och nu. 

Ett klokt beslut … 2:10ff. Om alla hade gett honom det direkt hade det sett annorlunda ut redan nu. Tänk om man kunde följa dessa ord. Det vore klokt. Vem leder ditt liv? 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: