På utsatt tid….

Är det du den som alltid är i tid till en utsatt tid? Eller är du en notorisk tidsoptimist som typ alltid kommer försent ?

Att vänta på människor när man ska ha ett möte är rätt trist. En kvart blir ju lika många kvart så det finns väntande människor. Vilket innebär att har mötet 8 personer som får vänta på en personer är det ju 8 kvart som är lika med 2 timmar. Två timmar som bara kastades bort. Så ser ju inte ofta den som är sen det hela. Utan den var ju bara kommit en kvart för sent.

Talesättet ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” är ju inte alltid jättesant direkt. Utan det beror ju helt på utgångsläget och vem som drabbas. Eller?

”När tiden var inne…. ” är en återkommande tanke i bibeln. Det fanns en utsatt tid då Gud gjorde insteg i världen. Eller något hände. Det är som att Gud hade och har en agenda för vad som ska ske. Likaså kan vi förstå att han dröjer ibland för vår skull. Skulle Han gå för fort fram skulle det inte vara till vår fördel.

När vi ber till honom kommer svaret när tiden är inne för det. Det kommer när det är bästa för det. Men vi kan ha svårt att invänta svaret. För vi vill gärna ha det nyss eller gärna ännu tidigare.

Svaret kommer när det är bäst läge för det. Det är inte så att han är tidsoptimist och kommer notoriskt försent. Hans perspektiv är högre än vårt. Därför vet han bäst när svarets uppfyllelse är bäst.

Vila i att när tiden är inne kommer svaret. Men lita på att det är på väg.


Idag ber vi för riksdagsman: Janine Alm Ericson (MP)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: