Läs med mig – Psaltaren Kapitel 35 & 36

Räddning … 35:1ff

Tala om för sin själ … 35:3. Bland tror jag att vi behöver tala till oss själva. Tala om hur läget är. Vad vi har i Gud. Vårt tänk slår knut på sig själv. Ibland kan vi behöver uppmana Gud att tala in i bra liv. Att då öppna sig för hans tilltal.

Hur länge skall du se på … 35:17. Uppskattar att David är så öppen med sina känslor. 

Du herre ser det … 35:22. Eftersom han ser ber David att Gud inte ska tiga. Inte vara långt bort. En bön vi kan be med David. Ibland kan det vara gott att använda en psalmvers till hjälp för att fota sin bön

Ogudaktigas ondskap … 36:1ff

Davids bildspråk … 36:6ff. David använder bilder för att försöka beskriva Gud och det han är och gör. Magnifikt. Trofasthet räcker ända till skyarna – hur långt är det? Oändligt. Rättfärdighet som väldiga berg – enormt stora och fasta. Dyrbar nåd – visar på hur mycket den är värd. Vingars skugga – talar om omsorg och nåd och beskydd mot fara. Men också skydd mot hettan från solen. Mättas av gåvorna – ser ett dignande matbord framför mig. Som mättar i överflöd. Ljuvlighets ström – släcker den mest törstiga strupe och liv. I ditt ljus ser vi ljus – han kan verkligen upplysa oss och visa oss en väg tydligt och klar.

Nåd förbli över oss … 36:11. En bön jag tror att vi gärna ber. Vi är så beroende av Guds nåd över våra liv.

Daleth … 119:25-32 Håll mig vid liv – vi kan känna oss nedtryckta. Men vår bön får bli med psalmisten ”håll mig vid liv”. Där vi får be om vägledning och stöd. Vi vill välja sanningens väg.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: