Läs med mig – Psaltaren Kapitel 49 & 50

Framgång … 49:ff

Hör detta … 49:2. Koras sönder vill att alla ska lyssna. Rik som fattig. Alla folk. 

Vishet …49:11 Visa, rika, ja alla får lämna detta jorde liv utan att ta med sig något. Det är värt att fundera kring det. Inget av det vi har i materiella ting kommer att ha något större värde för oss den dag vi lämnar detta borde liv. 

Bli inte imponerad .. 49:17. Lätt att bländas av rikedom och glans. 

Herrens dom 50:1ff

Ropa till mig på nödens dag och jag skall höra dig … 50:14f. Inte bara höra. Han skall rädda oss. Det är större än allting annat. Kärnbibeln säger ”Kalla på mig när du ät trängd och möter svårigheter. Jag skall befria dig.”

Lovets offer … 50:14 Tacksägelsens lovprisning. Vi har så mycket att vara tacksamma för. 

Kaf … 119:81-88. Längtan från vår själ, våra ögon. En längtan som får ta sig i uttryck. Få dagar är våra liv. Det bör vi betänka. Ge mig liv efter din nåd – till vem skulle vi gå om inte Gud som ger oss liv. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: