Läs med mig – Psaltaren kapitel 61 & 62

Bön om välsignelse … 61:1ff

För mig upp på klippan … 61:3. Klippan kan vara en stadig grund så att jag kan hantera det jag möter. Men jag tänker mig också ”en bättre utsikt”. Alltså ett bättre perspektiv. 

För du har varit … 61:4. Detta är en styrka. När vi ser tillbaka har Gud varit god. Det gör att vi vet att vi vänder till en som bryr sig och kan göra skillnad. 

Tröstepsalm … 62:1ff

Bara hos Gud … 62:2ff. ”Bara hos dig har min själ sin ro, bara hos dig min Gud” – lovsång som har denna psalm som inspiration. Han är vår klippa. Tron ger denna grundtrygghet. 

Hopp … 62:6. Tycker mig se att det inte bara är kyrkan som talar om att det behövs ett hopp. Andra gör det också. Skillnaden är om vi vill skapa hoppet eller vända oss till honom som  ä  r  hopp. 

Vågskålen … 62:10. Att bli funnen för lätt… Det andliga värderar på en annan skala. Det andliga kommer bestå. Rikedom kommer att förgås. ”Vi kan ingenting ta med oss dit vi går”.

Ett har Gud talat … 62:12f Hos Gud är makten. 

Pe … 119:12–136. Vad tar vi tillvara och vad lämnar vi? Att förstå gnom Andens hjälp är något förunderligt stort. Att ha fasta steg är något vi behöver i en turbulent tid. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: