Läs med mig – Psaltaren kapitel 77 & 78

Tröst i tider av oro … 77:1ff

Jag höjer min röst … 77:2 Jag tror det finn en nyckel med att höja sin röst. Inte skrika nödvändigtvis. Men att jag hör min egen röst be till Gud. Det blir mer på riktigt då. Inte bara en tanke. Mer av bekännelse som tar på djupet. Mer av att alla sinnena är med. Var inte rädd för att höja din röst i bön.

Glömt att vara nådig? … 77:10 Tänk vad oro kan ställa till det för oss. Att vi till och med kan ifrågasätta om Gud vill visa nåd igen. Det visar väl på styrkan i oron. Det är i dessa lägen vi behöver hitta vägen till påminnelsen i vårt eget liv. 

Påminnelsen … 77:14ff. Att tala till sig själv om vem Gud är ar att påminnas sig om hans storhet. 

Dom och frälsning … 78:1ff

För det kommande släkte … 78:4ff O så viktigt detta är. För det kommande släkte. Våra barn och barnbarn. Men också andras likaså. Att veta vem Gud är och vad han kan göra. 

Ändå gav han … 78:23. Gud ser våra brister och oförmåga att stå fast. Vilken barmhärtighet. Vi förtjänar det inte. Ändå gav han …. (v23). Ändå försonar han… (v38). 

Han var deras herde … 78:72 David blev deras herde och ledde dom förståndigt. Sådana herdar behöver vi idag också. Herdar som Gud utser och ger ärendet och visheten. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: