Julkonserternas tid

Nu är det verkligen en orgie av julkonserter. Det verkar få plats med hur många som helst. Och det verkar finnas tillräckligt med folk som är villiga att köpa biljetter. Man kan undra om hur många det är som går på fler än två julkonserter.

Som det ser ut nu så blir det bara en för mig i år. Och den jag valde var Händels Messias i Kloster Kyrka här i Eskilstuna. Den är, kan man säga, rätt långt ifrån Rudolf med röda mulen och Jingel Bells.

Den är mäktig. Nu lyssnade jag iten på hela. Men första delen. Och mer nära julens budskap kommer man knappast. Denne Messias som är världens frälsare, julens centra person och vägen till det eviga – himlens väg. Avslutningen blev Händels Halleluja …..

Julens konserter kanske inte alltid blir så Jesuscentrerade. Man drar bort och lägger till annat. Så görs Julens budskap urvattnat. Och visst är det lite för enkelt. Mycket annat tar över istället för att Julens Jesus kommer i centrum. Jag tänker att julevangeliet är viktigt, i alla fall för mig.

På ett sätt börjar ju evangeliet med Julens budskap. Starten på en mycket spännande och intressant resa. Som ser ut att sluta i ett nederlag men vinner den största framgång och vinst man överhuvudtaget kan vinna. Det gör Julen så mycket mer varm.

Hur skapar du en jul som är värt namnet?

Så mitt i alla julkonserternas fantastiska tid får vi fundera på varför vi firar jul. Vad som är viktigast med den. Vad det yttersta budskap är. När vi väl kommer på det kan julen bli den högtid som den verkligen är.


Här kan du se lucka nummer 11 i min julkalender. Det är ju tillbakablick på dom bloggar som är mest lästa genom alla åren som jag bloggat. Idag verkar det ha något med marmelad att göra….


Idag ber vi för riksdagsman Christian Carlsson (KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: