Vänskapsbänk

Såg en bild som en god vän och tillika bloggar Helen Dungert hade på sin Facebook. (Vill du läsa hennes blogg gör du det här). Det var en bild på en speciell bänk. På bänken kunde man läsa följande:

Vänskapsbänk – Ett hej kan betyda så mycket mer

Detta är ju så fantastiskt viktigt. Vänskap. Skulle tro att vi alla skulle kunna ta till oss uppmaningen om att bjuda in en till i vår vänkrets. Skulle tro att det har vi plats för. Tillika möjlighet för. Att se sig om i sin omgivning om det verkar vara någon som inte verkar ha någon vänskap mer en flyktigt i ett större sammanhang.

Tänk vad ett hej kan överraska. Pröva får du se. När du går på din promenad. Möter någon i grannskapet. Visst, jag får rätt ofta ett ‘Hej’ tillbaka. Men det är så kul att se den som blir överraskad av ett hej. Int sällen så kommer ett leende också. Dom som mer ser sura ut brukar jag inte lägga så mycket energi på. Dom verkar ju inte uppskatta det ändå.

Jag tror att ett ‘hej’ verkligen kan betyda något. Så litet ord men så betydelsefullt. För det innebär att man är sedd. Man är värd uppmärksamhet. Någon tog sig tid att säga hej just till dom. Kanske är det enda ord man fått till sig den dagen.

Så varför inte kosta på sig ett ‘hej’ här och där med ett leende. Det kan göra någons dag. Och det vore ju inte så fel.

Tänk om vi hade fler sådana tänker i våra städer och samhällen. Tror det skulle väcka något hos folket. När jag bodde på landet fick vi en ide. Vi tog en pinnstol. lackade den efter att vi skrivit en hälsning på den. Något i stil med att ”här kan du vila trötta fötter en stund”. Sen ställde vi den ,att ute i skogen där några mycket små vägar möttes. Där gick man främst. Och hör och häpna. Efter ganska länge fick vi beviset på att man uppskattat denna stol. Man hade till och med tagit med fika dit. Vi borde ha ställt dit fler stolar. Tänk vad lite som kan glädja något.

Och kanske skulle du bjuda in någon att sitta på ”din bänk”. Det kan få betyda mycket för någon.

Så, varför inte ett hej till någon idag – Lycka Till!!


Här kan du öppna dagens lucka i min julkalender

Idag ber vi för riksdagsman Christer Carlsson (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: