Läs med mig – Ordspråksboken Kapitel 23

Nu de visas ord … Vad fastnar du för?

Tänk på vem du har framför dig … 23:1. En bra påminnelse i det vi kan möta idag. Vaksamhet är en bra egenskap. 

Flytta inte en gammal gränssten … 23:10. Skulle tro att detta gäller på många områden i livet. Men också i mjukare värden som teologiska sanningar. I andra livssanningar som an ärvt i livet. Som historien genom generationer slagit fast som en bra väg. Att populistiskt ändar på sådana sanningar är en kortsiktig vinst.  

Sträva alltid efter att vörda Herren … 23:17 Att ha rätt fokus i livet är avgörande för hur utgången ska bli….

Stanna inte för länge vid vinet … 23:29 För mig har ett nyktert liv varit naturligt. Mitt val gjorde jag i nya år. Sen dess har jag levt efter det. Främst för min egen skull? Nej, egentligen inte. Den största drivkraft jag haft har varit att inte dra in någon i ett beroende. Inte  heller att falla tillbaka i ett som man rest sig ifrån. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: