Läs med mig 2 Moseboken – Kapitel 4

Moses farhågor … Vi kan se att Mose tvivlar. Kanske är rädd för folkets reaktioner. Trots att Gud lovat att vara med. Man kan tycka att han borde ha mer tro. Men jag är tacksam för att Moses berättelse är så här. För jag tror vi kan känna igen oss i honom på flera sätt. 

Får makt att utföra tecken … Gud ser till Moses vånda och ger honom verktyg att använda. Kanske minst lika mycket för hans egen skull som för folkets skull. 

Vad har du i handen … Jag tänker mig att Gud på ett sätt ville visa vad Mose hade. Vad han redan hade. Vad har Gud utrustat dig med?

Men om det inte ens … Tänk, tvivlat satt nog djupt inom honom. Gud verkar ha gott om tålamod med Mose. Tack och lov för det. 

Men … Mose har mer att anföra mot sig själv i uppdraget. Han menade sig inte kunna tala till folket. Han menade sig inte ha talets gåva. Gud vill påminna honom vem det är som skapat tungan. Kom ihåg att det är Gud som kallar. Han utrustar likväl. 

Gå nu .. Kan man ana lite rastlöshet från Guds sida. Börjar han tycka att Mose överdriver och att det snart fick vara nog?

Sänd ditt budskap med någon annan .. Hr många gånger har vi inte upplevt detta. Att det måste finnas någon mer lämpad än oss själva. Vilken annan som helst men inte mig själv. 

Herrens vrede … Nu ser vi att Guds tålamod börjar ta slut. Men uppdraget var verkligen viktigt. Så Gud tar fram ännu mera tålamod. 

Aron … Tack gode Gud för Aron och att Gud såg att det var en lösning på problemet med Moses tröga tunga. Sådan är Gud. Gud sänder honom iväg ut i öknen. Han förberedde honom på att möta Mose. Bara Gud kan göra sådant. Tänk att få den maningen. 

Då trodde folket … Om inte Guds Ande hade varit med där undrar jag om de skulle trott det de hörde. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Lämna en kommentar