Invänta Lots

Du som kör bil har säkert mött denna skylt någon gång. När den står där är det bara att med stort tålamod invänta Lotsen. Det är en person som kör med sin bil före alla andra bilar. För att hålla alla i ett lugnt tempo och visa vägen.

Varje gång jag ser denna skylt tänker jag på trons liv och den helige ande. Ett namn som anden har är att han är vår sufflör. Sufflör var den som satt i den lilla kuren som tittade upp i scengolvet. Där satt en person som hjälpte aktörerna på scenen om tappade bort sig i replikerna.

Anden är en sådan sufflör. Eller lots för att säga det på ett annat sätt.

Läser om lotsen så här:

Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du hjälper också fartyg att navigera när det är dåligt väder. Det är lotsen som ansvarar för fartygets framfart och säkerheten i farleden men det är alltid hos befälhavaren det totala ansvaret ligger.”

Lotsen har en viktig uppgift på sjön och kanaler. Livet har också knepiga passager. Vi behöver en Lots – andens hjälp att navigera rätt.

Jag tror ibland att vi behöver lämna vår ”kan-själ-attityd”. Vi behöver lots-hjälpen. Måste inte kunna själv jämnt. Bättre erkänna vårt behov av hjälp och stöd.

Den Helige Ande är verkligen en god hjälp för oss. Inte bara vägledning utan också kraft. Jag tänker att om vi verkligen förstod djupet i detta skulle vi göra allt för att få tag Andens kraft och ledning. Sök den och försök förstå vad det innebär.

Läste denna text om Lärjungarna:

”Vid en måltid med apostlarna befallde han dem: ”Lämna inte Jerusalem utan vänta på vad Fadern har lovat, det ni har hört av mig. Johannes döpte med vatten, men ni ska om några dagar bli döpta i den helige Ande.””
‭‭Apostlagärningarna‬ ‭1‬:‭4‬-‭5‬ ‭SFB15‬‬

Vänta in Guds Lots

Den Helige Ande är en hjälpare som finns för dig

Lämna en kommentar