Han är uppstånden 


Detta är den viktigaste dagen i historien. Absolut den viktigaste. Den överglänser dagen då man uppfann bilen, telefonen, medicinen, tv. Ja tom dagen då man uppfann internet och för att inte glömma mobilen. Viktiga händelser men denna dag har ett så mycket större värde än dessa dagar. 

Denna dag är möjlig för alla människor. Inget ska egentligen inte kunna stå ivägen för denna dag. 

Det är dagen då Jesus stod upp från det döda. Den bevisar Guds existens. Att Jesus inte var någon bluff. Den öppnar vägen och dörren för att vi människor också kan se fram emot en evighet efter det vi kallar död. 

”Han är uppstånden. Han är verkligen uppstånden.” Något vi kan läsa i vår bibel. Något vi proklamerar i våra gudstjänster denna dag. 

Hade detta inte skett kunde vi lika gärna lägga ner allt detta med Gud och Jesus och kyrka. Då hade allt varit förgäves. Men nu är det en verklighet. Det är därför kristendomen och tron på Gud har kunnat leva så starkt genom alla tider. Det är orsaken till att den har överlevt så länge och kommer att leva i evighet. 

Sången som jag bär med mig särskilt denna påsk är ”Korset där Jesus gav sitt liv”. En strof drabbade mig igår speciellt:

Han böjde sig ner i ödmjukhet och blev allas tjänare då. Han tänkte aldrig på sig själv, när han skulle dödsstraffet få, kärleken kände ingen gräns, när lidandets väg han fick gå.

Ref: Korset där Jesus gav sitt liv, det är min glädje och min ära. Korset kärlekens sköna symbol. Det är för alltid sången i mitt liv.
Korset restes för en värld, förlorad i mörker och nöd. Gudasonen offret blev och vi finner liv i hans död. Jag ville gråta av tacksamhet, det var mina synder han bar.

Det var dej och mej han tänkte på. Så även idag. Långt mycket senare. Han visade att döden har inte sagt sista ordet. Det gjorde Jesus bär han sa sitt ”det är fullbordat”. Hade han inte stått upp från det döda hade dom orden klingat falskt. Men inte nu. Det var för vår skull!! 

He is risen! Han är uppstånden!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s