En tanke för dagen – ”Vi skulle väl inte ha något här”

Dey är ju mycket shoppande just nu. Julklappar skall köpas.

Går i en av våra affärer här i Jönköping. Ett par kommer gående och samtalet gick inte att undvika att höras. Kvinnan säger till mannen:

”Vi skulle väl inte ha något här”

Lite kul. Men kanske lite typiskt oss i den ”rika” världen. Vi kan gå och shoppa fast vi inte skall ha något. Så går vi ut ur affären med det vi inge skulle ha. Likaså kan vi gå in för att köpa en sak men komma ut med något helt annat.

”Vi skulle väl inte ha något….” är väl en rätt intressant kommentar. Man kan ju notera att det är en kvinna som säger det 😉. För det andra kan man undra hur det kom sig att man då hamnade i affären. Är man på Ikea måste man ju många gånger följa stråket. Genvägar saknas. Kanske var det typ så för detta par. Det fanns bara en väg och den följde dom. Skämt åt sido. Detta är väl lite typisk vår värld. Vi handlar även när vi inte behöver något. Vårt nöje är att gå och titta på saker man kanske eventuellt behöver.

Lite att fundera på…. Kanske dom onödiga inköpen kan göra större skillnad någon annanstans. Tom lite större nytta….. En tanke väl värd att ägna en liten stund till…..

2 svar till “En tanke för dagen – ”Vi skulle väl inte ha något här””

  1. Kan förstå din tanke men att folk handlar utan att egentligen behöver något bidrar till mer tillskott för ert goda välgörande. Jag handlar alltid något när jag är i en Erikshjälpen butik. Nej, dom flesta gånger behöver jag inget, och jag kan lugnt gå ut från andra affärer utan att handla, men just genom att handla något litet hos er bidrar till bra saker. Ha det så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s