En tanke för dagen – anförtro

Anförtro – ordet som andas tillförsikt och tilltro. Förtroende och överlåtelse. Tillit och tilltro. Förtroende  – lite mer än vanligt.

Att ’anförtro’ handlar om att våga lägga det bästa man har i någons annans tillsyn och omsorg. Som att våga låta den ha hand om extranyckeln till sitt hem.

Att ’anförtro’ handlar om att i största förtrolighet kunna berätta om sinna innersta tankar och planer. Att våga och veta att man inte blir utskrattad utan tagen på största allvar. Att våga öppna sitt hjärta och sitt innersta för någon.

En annan tanke som jag läser om är att ’anförtro’ kan innebära att söka skydd hos någon. Man anförtror sig till dennes säkerhet.

’Anförtro’ är ett vackert med skört ord. Man kan bli sårad om man anförtror sig till fel person. Därför tror jag allt för många inte vågar att anförtro sig.

Tänk vilket förtroende man får när någon anförtror sig till oss. Oj vad viktigt det blir att hantera det med största vaksamhet.

Det finns en vacker tanke i bibeln om detta. Ordspråksboken 16:3.

”Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.”‬‬

Alltså dela med Gud dom planer du har. Han kommer att lyssna i största förtrolighet. Det samtalet i ord och tankar kommer att föra dig rätt i dina beslut. Så kommer dina planer ha framgång. Kanske inte helt så som du tänkte först. Men i denna förtroliga  gemenskap kommer något bra att mejslas fram. Likaså tänker jag att det sker i relationen mellan två människor.

’Anförtro’ – har det gått snett någon gång? Våga en gång till men gör det försiktigt och steg för steg så kommer det att lyckas.

Får du förmånen att någon anförtror sig till dig – handla då varsamt och förståndigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s