Att möta gamla vänner

Att möta gamla vänner är något speciellt. Det gör något med oss inuti.

Hade förmånen att vara med på ett jubileum i helgen. I en församling som jag var pastor i under några år. Filadelfia i Valla. Det var många år sedan jag slutade där. Så det var ett tag sedan jag träffade dom som finns där.

Eftersom jag blivit äldre så har dom också blivit äldre. Med åren händer det mycket med oss. Alla känner vi inte igen förrän vi hör rösten. Rösten är oftast densamma.

Men gammal vän behöver inte betyda att man är gammal. Bara att man varit vänner under en längre tid. Så länge under en avgörande period att det satt djupa spår hos oss båda.

Vänskap är vackert. Vänskap är mycket mer än att bara känna igen. Mer än att veta om någon kanske bara till namnet. Vänskap är inte flyktigt. Vänskap är något som håller genom tiden och genom allt som sker. Vänskap är något som har sina rötter djupt inom oss.

Vänskap är mer än bara ses en kort stund och aldrig mer. Men man kan vara ifrån varandra över tid men när man väl möts igen är det som det var igår man skildes åt.

Vänskap är något vår värld behöver. Vänskap behöver vi alla. Inte minst jag.

Vårda din vänskap. Bredda din vänskap. Kan finnas någon i din närhet som kan behöva din vänskap. Närmare än du tror.

Vänskap har inget med status att göra. Inte något med plånbok. Det har inget att göra med kändisskap. Ibland blandar vi ihop dom begreppen. Vänskap har med kontakt att göra. Att det liksom funkar mellan två personer på ett djupare plan. Måste inte alls ha med kärlek att göra. Men det kan ha det. Vänskap är en beröringspunkt som sammanför några.

Var rädd om din vänskap. Den är värd sin vikt i guld. Ibland är jag rädd för att den är en bristvara.

3 svar till “Att möta gamla vänner”

  1. När jag blev en kristen tappade jag snart kontakten med mina gamla kompisar, en efter en trappade dom av. Men att det skulle bli så svårt som det har visat sig att lära känna nya människor inom kyrkan, det var mer än jag hade kunnat ana.

    1. Ja, det är smärtsamt att du har den erfarenheten. Jag har brottats med den frågan under några år. Varför ska det vara så svårt att lära känna nya människor i kyrkan. Och då menar jag djup relationer. För ytliga relationer tycker jag att det är rätt så enkelt att få

      1. Skrev ett längre och mer utförligt inlägg på min blogg idag om det här. Läs gärna om du hinner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s