Tid för…..

”Om man ändå hade tid för….”

Har du tänkt den tanken någon gång?

”Tänk om man någon gång….”

Allt för ofta dras vi nog med känslan av att vi inte har tillräckligt med tid. Att om vi bara kunde skulle vi göra det och det. Men tiden räcker liksom inte till.

Visst är det så att vi inte alltid styr över vår egen tid. Ansvar, andras önskningar, andras krav, ”måsten” och vad nu det kan vara mer, gör att tiden inte räcker till.

Faktum är väl att vi faktiskt är herre över all vår tid. Vi kan säga ja eller nej. Och tycker vi att vi inte är det så får vi ta oss den makten.

Ett är säkert. Vi har alla lika mycket tid. Vart vi än bor. Vilken tideräkning och siffra på året vi än har. Så finns det 24 timmar/dygn. Vilket land vi än bor i. Även om somliga av oss inte har någon klocka eller on vi bor isolerade på en ö. Alla har vi 24 timmar per dygn att disponera.

Så kanske kan vi vända tänket.

”Jag har tid för …..”

För det är just det du har. Du väljer vad du har tid för. Du väljer vad du vill prioritera. Somliga val kommer att vara ansvarsfulla val som du med förståndet väljer. Andra val är bara relaterade till dina känslor. Vad du känner för att fylla din tid med.

Ikväll ska jag gå på något som heter ”Tid för stillhet”. För mig ett givet val denna söndag. En stund av eftertanke, hämta kraft och att vara en stund tillsammans med Gud. En stilla stund att lyssna inåt och uppåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s