Hur skulle din film se ut?

Kommer du ihåg denna filmrulle? Man ville ladda den så snålt som möjligt för att om möjligt få ut en eller två extra kort.

Minns den där gången jag hade lyckats med att ta några fina kort på en giraff. Så nöjd. Ända tills jag insåg att kameran saknade ….. just det ….. filmrullen.

Tänk vad bilder man tagit på sina barn. Det fick bli väl planerad korttagning. Man visste att det var ganska dyrt med framkallning. Och varje gång dom framkallade bilderna kom så var det en nyfiken feststämning.

Men där, i dessa rullar, fångade man livet. Historien. Det var där man kunde se tillbaka på vad sim hänt. Utveckling men också historieskrivning.

Hur ser din livsfilm ut? Vad är det för bilder som träder fram?

Kan tänka mig att somliga kort är fantastiska minnen. Du ler och minns med glädje. Det är olika tider med framgång. Du skulle nästan vilja leva om dom perioderna.

Men andra bilder är mer mörka. Det är passager som är jobbiga. Minnen kommer upp dom du helst skulle vilja slänga i papperskorgen. Det är jobbiga bilder. Du vill hejat glömma. Troligen inte fler än dom ljusa. Men dessa har en tendens att få större plats i minnet.

Sen finns det dom blanka bilderna som mer handlar om drömmar. Bildens motiv träder fram mer och mer. Men dom kan aldrig avbildas för dom finns egentligen inte. Man du skulle så bra gärna vilja sätta in dom i ditt minnesalbum.

Vi skapar varje dag bilder på vår livsfilm. Tänk vad viktigt att vi lever på ett sådant sätt att det blir bilder vi kan se på senare med stolthet. Var rädd om ditt liv. Förr eller senare sitter du med ditt livsalbum och minns tillbaka. Vad vill du då se?

Till dig som blir påmind om att dina kort som blir till just nu är väl mörka – var uthållig. Snart kommer dina kort bli ljusa. Innerst inne vet du det. Men för tillfället har du svårt att tro det.

Min bön idag blir ….

🙏Herre, ber dig för den som har idel mörka bilder i sitt livsalbum just nu. Jag ber dig att du ska förvandla livet så att korten byter ljus. Jag ber att vi alla ska få fler ljusa bilder än mörka. Att vårt album ska få fyllas av goda minnen. Hjälp oss att leva på ett sådant sätt att bilderna blir sköna att se på. Hjälp oss att släppa taget om dom mindre roliga bilderna och mer fokusera på goda minnen. Amen 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s