På återseende….

Kristi Himmelfärds Helg. En helg, vars budskap, på något sätt ramar in hela årets händelser omkring Jesus. Han har fötts, dödats och uppstått. Och nu lämnar han jorden för vårt bästa. För att hjälparen den Helige Ande ska kunna komma. Vilket vi markerar under Pingsthelgen.

Denna helg har också en hälsning till oss. 

På återseende

När Jesus lämnar jorden inför ögonen på sina lärjungar får dom också ett löfte.  Han ska komma tillbaka på samma sätt som han nu lämnade dom. 

Bibeln berättelse om Jesu uppdrag slutar inte här på berget och Jesu himmelsfärd. Det är snarare fortsättningen. Han återvänder till himlen för att bereda rum för alla dom som tror på honom. Eller för att använda hans egna ord. ”Jag vill att ni ska vara där jag är”.

Så när han lämnar jorden är det med ett ”på återseende” på sina läppar. 

Denna helg är en påminnelse om att Jesus ska komma tillbaka till jorden och hämta hem alla som tror på honom. Till himmelen och den evighet som är beredd för oss. En underbar tillvaro som Bibeln beskriver som perfekt. Inga sjukdomar. Ingen nöd. Man kan ana att det var så det var tänkt från början. 

Det påminner om att vi som tror på Jesus på något sätt har ena foten på jorden och den andra i himlen. Å ena sidan redan där men ännu inte. Det påminner om löftet om att möta Jesus igen. Den hjälper oss med fokus. Uppmuntrar oss. 

När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han steg upp, stod plötsligt två män i vita kläder hos dem. De sade: ”Galileer, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som togs upp från er till himlen, han ska komma tillbaka på samma sätt som ni såg honom stiga upp till himlen.”

‭‭Apostlagärningarna‬ ‭1:9-11‬ ‭SFB15‬‬

Repost fr 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: