Snårig mötesplats

Mötesplatser kan vara på lätta att hitta. Somliga kan vara lite snåriga att hitta. Andra kan vara svåra att hantera. Somliga mötesplatser är efterlängtade. En del mötesplatser ser man med glädje att det är många där. Andra skulle man helst bara vilja vara två vid.

När jag var ute och åkte på småvägarna på Öland var det ofta väldigt trångt. Mötet med andra bilar fick ske med försiktighet. Det underlättade helt klart med mötesplatserna. Där kunde man mötas på ett säkert sätt.

Idag är mötesplatserna eftertraktade. Mitt i pandemin så saknar man verkligen tiden för att mötas.

Mötesplatser kan vara svåra. Trots att dom finns där så blir det inga riktiga möten. Det är som när man möter en bil på den trånga vägen. Man ser till att man möts så att man snabbt kan ta sig vidare. Så träffas vi som människor men ändå inte.

Mötesplatser kan också vara precis tvärtom. Man stannar länge och gärna. Inte så viktigt att komma vidare på vägen. Men delar livet. När man väl kör vidare är man fyllde av en inte god känsla. Dom man mött har ”gjort” något med oss. Dom mötesplatserna får gärna bli fler.

Sen finns dom mötesplatserna som man gärna vill ska uppstå. Där djupare möte än kan ske. Som kanske till och med ändrar livsvägen. Kanske till och med byter väg. Vad vet jag. Men dessa mötesplatser gör något särkilt med oss. Blir mer avgörande än andra möten.

Så är några snåriga. Svåra att hitta. Svåra att vara på. Svåra att se andra i. Det kan vara att man själv inte riktigt är ”på banan”. Eller så är omständigheterna komplicerade. Kanske har man då två val att göra. ”Rensa upp snåret” eller ta sig till nästa mötesplats.

Ett är säkert. Det är dom som är på mötesplatsen som skapar dess innehåll och förutsättningar. Man själv avgör hur länge man stannar och gör något åt saken.

🙏Tack gode Gud för alla goda mötesplatser som finns. Tack gode Gud för alla som skapar en god atmosfär där. Tack gode Gud för att du kan välsigna alla mötesplatser. Om dom så är inom oss eller på en fysisk plats.🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: