Gör det samma har han sagt….

Jesus älskar alla barnen,
alla barnen på vår jord:
röd och gul och vit och svart gör detsamma har han sagt,
Jesus älskar alla barnen på vår jord.

Det gör detsamma har han sagt. Ändå blandar vi ihop korten allt för ofta. Tänker inte i första hand om rasism. Utan mer om hur vi värderar varandra.

Gud gör inte skillnad på någon. Hans förlåtelse gäller alla. Snarare så har vi svårt att kunna tro att den som är värst av alla kan få förlåtelse om den vill och ångrar sig. Men vi begränsar. Inte kan en massmördare få förlåtelse? Eller ?

När det finns en sann ånger finns det en väg till förlåtelse. När det finns en sann omvändelse till att göra bättring finns det en väg till förlåtelse. Lite slarvigt sagt kanske , så gör det då detsamma. Vad som än hänt finns det en försoning som täcker.

Likadant gör detsamma vart vi kommer ifrån. I människor ögon kan det vara en person som tillräknas lågt värde. Folk ser ner på dom. Men Guds ögon är det ingen skillnad. Såsom han ser på dig ser han likadant på alla. Med samma kärlek. Det gör faktiskt detsamma. Jesus älskar ändå. Sen skulle han ibland önska att både du och jag och alla andra tänkte oss för lite mer. Innan vi gjorde vår dumheter. Så vart du än kommer ifrån, vilken nationalitet du än har, så älskar Jesus dig (ändå).

Hela det tänket borde få djupt fäste inom oss. Det skulle göra skillnad i mycket vårt land. Så även över hela våran jord. Det skulle göra skillnad i vårt tänk om andra. I vår handling till andra. I förståelse för andra. Och inte minst sig själv.

Så….

Jesus älskar alla mänskor,
alla människor på vår jord:
röd och gul och vit och svart gör detsamma har han sagt,
Jesus älskar alla mänskor på vår jord.

Glöm aldrig det!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: