Nollning

Jag bor nära stranden. Där har det varit något som kallas nollning under några dagar. Ja, studenterna är nog på fler platser än stranden. Men många har varit där.

Nollning – ett rätt märkligt uttryck kan man tycka. Och egentligen förstår jag inte mycket av det. Och det avslöjar väl bara att jag inte är så mycket utbildad som många andra. På min tid gick man två år i plugget så hade man ett yrke. Nu går man massa år och inte alltid får ett yrke 😉

Men nollning – låter ju som att man gör någon till en nolla.

Och ”skämt åt sido”. Ibland undrar jag om det är just det som händer. Att man på något sätt behandlar någon på ett sätt som är att nolla. Alltså att göra vederbörande till en nolla. Sätta åt sidan. Göra den helt enkelt om intet. Kanske för att själv ta rollen eller platsen. Eller bara få undan vederbörande.

Nej, vi behöver göra tvärtom. Sätta en 1:a framför. Alltså ge varandra ett värde. Lyfta fram. Ge ett utrymme. Ge en plattform. Skapa en möjlighet för någon

Då skapar vi en grogrund. Möjlighet att växa. Ge ett självförtroende. Det gör att vi inte sätter någon åt sidan. Utan helt tvärtom. Vi ger den en plats. Helt enkelt skapar möjlighet och rum för någon att göra det den är bra på.

När jag söker efter motsatsord till ”nollning” så står det att det saknas sådana ord. Så då får vi istället agera motsatsen. Gör sin omgivning större. Lycka till med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: