Reset-knappen som kopplar upp igen. Kanske till och med kopplar ihop igen…

Rätt många av oss har idag en modem i vårt hem. Den hjälper oss att koppla upp oss till internet, till nätet vi brukar säga.

Jag minns det första modemet jag hade som hade en fart av 14.4 K. Kopplades via telefonledningen. Ingen kunde ringa under tiden. Sen blev det 28.8 och 56 osv Det gick bara fortare och fortare och nu kunde man ringa och surfa samtidigt. Det var på den tiden då vi inte hade så många mobiltelefoner. Typ inga.

Finns det något så jobbigt när modemet tappar kontakten med nätet? Jo, det finns det ju men ändå. Något händer i modemet som gör att den inte kan kommunicera med internet. När det sker så finns det en resetknapp. Den trycker man på för att nollställa modemet. Så glömmer den bort det som störde, återställer allt. Så kan den koppla upp igen.

En bra bild på vår relation till Gud. Det är så mycket som kan förstöra vår uppkoppling och relation till honom. Kontakten bryta helt enkelt. Så finns det en resetknapp. Den kallas också för bön. Där kan man starta om sin relation. Förlåtelsen funkar som denna knapp. Den glömmer det som gick fel och startar om från början igen.

Det är också en bra bild på livet i stort. Vi möter olika situationer. Relation som går lie fel. Ibland kallar vi det för en ”fnurra på trån”. Det kan bli svårt att fortsätta av olika anledningar. Det är då jag tror vi behöver trycka på resetknappen. Helt enkelt starta om relationen. Allt går inte att reda ut. Allt går inte att förklara. Det gick bara fel men nu för man helt enkelt starta om. Glömma och gå vidare.

Så kraschar livet. Det går helt enkelt helt sönder. Det gamla är inget att gå tillbaka till. Det går helt enkelt. Det är då jag tror vi behöver trycka på livets resetknapp. Helt enkelt starta om. Förlåta både sig själv och andra för att kunna gå vidare. På ett sätt glömma och gå vidare. Att starta om med gott samvete. Ditt liv är så viktigt. Du är värd en omstart. Jag är rädd för att vi fastnar i ett dåligt samvete eller kanske till och med i ’offerkoftan’. Våga omstart. Du kan det.

Reset skulle kunna stavas ’förlåtelse’ men också ’börja om’. Våga ’tryck’ på den. Att glömma det som ligger bakom kan vara en bra väg för att kunna se klarare framåt.

Min bön denna dag blir …..

🙏 Herre , hjälp den som behöver förlåta och glömma. Ge kraft till nystart. Jag ber dig Herre att skapa den nya vägen i denna omstart. Ge en ny blick inför det som skall komma. Ge en tro och tillit för nästa steg. Tackar dig Herre för att du älskar att återkoppla med den du mist kontakten med. 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: