Av hela hjärtat

Det finns något som återkommer i bibeln på olika sätt. Det är en uppmaning av att göra det av hela hjärtat. Helhjärtat. Helt och hålet. Inte halvdant. Inte på sparlåga. ”Om vi gör det helhjärtat…”. Det finns också ett ”om” som visar på ett löfte.

”Ni ska söka mig, och ni ska också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.”

‭‭Jeremia‬ ‭29:13‬ ‭SFB15‬‬

Det finns en nyckel – att söka Gud gör man bäst helhjärtat. Fullt fokus. Kanske det brister i den inställningen när vi inte när fram. Men ge dig hän i detta sökande. Görandet helhjärtat.

”Han svarade: ” Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd.”

‭‭Matteusevangeliet‬ ‭22:37‬ ‭SFB15‬‬

En kärlek som är halvhjärtad brukar inte hålla i längden. Den ger inte det en relation växer i.

”Jag vill tacka Herren av hela mitt hjärta, jag vill förkunna alla dina under.”

‭‭Psaltaren‬ ‭9:2‬ ‭SFB15‬‬

Ett tack som inte kommer ärligt känns fattigt. Inför allt det Gud gör för oss kan vi verkligen tacka av hela vårt hjärta.

Av hela mitt hjärta bönfaller jag dig: förbarma dig över mig enligt ditt ord!”

‭‭Psaltaren‬ ‭119:58‬ ‭SFB15‬‬

Att be till Herren är något vi får och kan göra helhjärtat. Alltså inte att bara slumpmässigt improviserat slänga ut oss några ord. Visst lyssnar Gud till våra bönesuckar. Men jag tror vi behöver en helhjärtad bön från vårt innersta djup.

”Ge mig förstånd, så att jag tar vara på din undervisning och håller fast vid den av hela mitt hjärta.

‭‭Psaltaren‬ ‭119:34‬ ‭SFB15‬‬

Det finns så mycket matnyttigt Jesus ger oss i sitt ord. Vår hållning till det är avgörande för hur det ska få påverka och välsigna vårt liv. Vi behöver hålla fast helhjärtat vid det Jesus vill lära oss.

Så tron till Gud blir så mycket mer när vi tror helhjärtat. Det är som att Gud vill påminna oss om att låta våra lova vara inställt på honom av hela vårt hjärta.

Det är vad vi själva behöver allra mest. Det är vad vår stad behöver allra mest. Vår jord likaså.

Kanske handlar detta om att vara helt närvarande. Det är så lätt att göra flera saker samtidigt. Lyssna på gudstjänst på nätet, kolla Facebook i samma veva eller fixa något som helt plötsligt blev så viktigt. Just då. Av hela hjärtat handlar om att vara fullt närvarande i det som händer just då. Det är då jag tror att Gud får möjlighet att berör på ett sätt som blir bestående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: