Den röda knappen

🔴 Tittar rätt mycket på Handboll just nu. Det är VM. Spelade mycket handboll när jag var liten. Stod i mål. Tycker det är ett roligt spel.

🔴 Under machen har tränarna en röd knapp att trycka på. Det är knappen för timeout. Då kan tränaren smala spelarna och prata igenom hur dom ska spela. En bra knapp. (President i USA lär visst ha en ”röd knapp”. Det har mer med krig att göra).

🔴 Ibland säger vi att denna timeout handlar om att det inte blev som det var tänkt. Något går emot. Man har gjort något fel. Så tar man en timeout.

🔴 Men jag tänker att det kanske skulle vara mer som i handboll. Man tar den för formera nästa taktiska drag. Tiden stannas för en stund och tillsammans så gör man ett omtag. Ny satsning. Lite samma men ändå på ett nytt sätt.

🔴 Lärjungarna hade varit ute på sjön hela natten. Fick ingen fisk. När dom möter Jesus ger han dom ett råd. Lägg ut på nytt. Men lägg nätet på andra sidan båten. Lite samma men ändå inte. Dom valde att inte motsätta sig det. Dom hade kunnat skylla på massa saker. Men väljer att göra så. En bra timeout i mitt tycke. Resultatet blev en galen stor fångst. Så stor att dom behövde hjälp.

🔴 Kanske behöver vi ibland den röda knappen. Samla ihop det. Ta ett nytt tag – ett omtag. Om det så är ingen grupp eller för sig själv.

🔴 I detta omtag hinner man andas ut. Tänka igenom. Justera lite eller mycket. Det kan vara skillnaden på allt. En till synes liten stund men ack så viktig.

🔴 Kanske behöver du en stund av timeout. Var inte rädd för den. Den kan bli ditt nya avstamp. In i en ny välsignad tid. Somliga kallar det retreat. Andra för för andrum eller paus. Hur som helst tror jag att det kan bli det som skapar möjligheter igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: