Skapad av Gud – men till vad?

Mötte en rubrik för någon dag sedan. Att vi är skapade av Gud. För många ingen nyhet. Men så kom reflektionen. ”Men till vad…?”

Vi kan läsa att ”till man och kvinna skapade han dom”. I skapelseberättelsen. Och vi kan även läsa där att vi är skapade till hans avbild. Inte så dumt att veta det.

Men vad är vi skapade till? En fråga man kan fundera lite djupare på. Vad är du skapad till? Vad är ditt livs syfte? Vad är det Gud hade i åtanke när han formade dig?

Kan man fundera så? Ja jag tror det. Vad är din uppgift här i livet? Vilken plats ska du ha? Vad är det som du är ämnad till? Varför inte ta en liten stund och fråga dig det? Eller varför inte ta ett samtal med Gud om det. För jag tänker att svaret kommer att växa fram inom dig.

I det läget som man känner att man misslyckats eller inte riktigt kommer till sin rätt av någon anledning tänker jag att det finns ett löftesord i Jeremia bok i bibeln.

”Detta ord kom till Jeremia från Herren. Han sade: ”Res dig och gå ner till krukmakarens hus. Där ska jag låta dig höra mina ord.” Då gick jag ner till krukmakarens hus och såg att han arbetade på drejskivan. Och kärlet som han höll på att göra av leran misslyckades i hans hand. Då började han om och gjorde det till ett annat kärl, så som han ville ha det.”
‭‭Jeremia‬ ‭18:1-4‬ ‭SFB15‬‬

När Gud börjar om med oss gör han inte en andrahandslösning. Han gör ett nytt kärl såsom han vill ha det. Han skapar ett nytt syfte. En ny uppgift. En ny möjlighet. En ny kallelse. En ny utmaning. Så vila i att du är skapad till något som Gud vill. Sök det. Lev i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: