För sista gången…

Att göra något för sista gången kan vara vemodigt. Det kan vara tungt. Men det kan också vara en viktigt process och bearbetning. Intressant är att det ofta väcker intresse. En blogg som lästs allra mest genom alla tider på min blogg har titeln ”Sista dagen på jobbet”. Lästes inte bara den dagen. Den kommer upp på läslustan varje månad.

I fredags var det mycket av sista gången. Sista gången jag satte på kaffet på morgonen på jobbet. Sista gången jag gick låsrundan. Sista gången jag loggade in på jobbdatorn. Sista dagskasseräkningen. Sista lunchen med folket. Sista förmiddagskaffet.

Det finns en process i detta. Ett bearbetning. Troligen rätt viktig när man ska avsluta något och gå in i något nytt. Avsluta och välja vad man ska lägga till minnesbanken. När jag stängde dörren efter mig har jag gjort ett val. Jag kommer att ta med mig alla goda och välsignade minnen. Resten lämnar jag kvar. Funkar det? Tror det. Vill tro det.

Det finns annat viktigt i att göra något för sista gången. Det är att sluta och avstå sådant som inte är bra för mig. Sådan avslut kan man ibland få göra igen och igen. För man faller tyvärr ibland tillbaka in i gamla mönster. Men med en idog envishet kommer dessa avslut att till slut landa i ett verkligt avslut till 100%.

Vad behöver vi göra för sista gången ? Hur behöver vi styra om våra liv?

Att göra något för sista gången kan vara traumatiskt. Men det kan vara en väg in i en ny säsong i livet. In i något nytt bättre. I detta ”sista” finns det ett ”lycka till”.

Så jag tänker att i detta ”sista” öppnar sig nya dörrar. Nya möjligheter. Nu frihet. Det man förr kanske trodde var det bästa visar sig kanske inte vara det sämsta men kanske bara bäst bäst. För det bästa ligger framför. Då måste det först bli ett ”sista”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: