Vad drömmer du om?

När jag ser tillbaka på min blogg har jag skrivit om drömmar tidigare. Mormors drömmar. Den kaka jag minns som hennes bästa kaka. Och om att drömma sig bort. Idag tänker jag på andra drömmar.

Vad drömmer du om att du skulle vilja se ske på ditt jobb? Vad drömmer du om att du skulle vilja se hända dina barn? Vad har du för drömresa? Vad drömmer du ska ske i ditt liv? Vad drömmer du om helt enkelt?

Somliga drömmar kan vara, i första anblick, helt omöjliga. Dom är helt enkelt för bra för att vara sanna. Dom känns som att dom bara är tagna ur en overklighet. Andra drömmar kan eventuellt vara möjliga men känns bara lite för komplicerade för att verkligen bli något.

I Efesierbrevet 3 kan vi läsa om att det finns en möjlighet där vi tvivlar på att det finns. ”Han som kan göra långt mycket mer än allt vi ber om eller tänker oss genom den kraft som verkar i oss, …” En möjlig översättning på denna vers är: ”… långt mer än vi kan önska eller be om”, ”… eller ens drömma eller fantisera om..”

Idag skulle jag vilja påminna dig om att att detta gäller dig. Gud kan göra långt mycket mer än du kan drömma om. I detta tänker jag att det finns en utmaning och en uppmaning att ta till sig. Vad drömmer du om? Har du pratat med Jesus om det? Gör det. Du kanske tvivlar på att det är möjligt. Men denna vers säger något annat. Att det just kan vara möjligt. Lägger man sen till att Gud är alla goda gåvors givare så kan vi lita till att han ger det som är gott ovh bra för oss.

Dröm så högt att det når fram till Gud. Kan hända att det är just samma dröm han har om dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: