Vad gror i ditt liv?

Vi är i en tid där det handlar mycket om sådd. Många har försått, kultiverat. Andra planerar sina land. Kanske har du planerat dina land. Så sår du dina frön. Fröna gror. Till slut, det du längtar efter, får du skörda.

Vad gror i ditt liv? Vad för frukt vill du skörda? Kanske är det ändå så att detta med sådd och skörd är en bra bild på livet.

När man funderar så blir det rätt tydligt att vi har ett ansvar som enskild. Att bestämma oss för vad vi vill se ska växa fram. Vad vi vill ska. Vad vi sår in i våra liv.

Men jag funderar mest på vad som gror i mitt liv. Vad gror i ditt liv? Kommer ihåg när jag (!😉) gick och väntade vårt första barn. Ja , det var ju i mammans mage självklart. Men det var häftigt. Till en början svårupptäckt. Men efter hand kunde man se en bild av barnet på ultraljudet. Magen började att växa. Skulle det bli en pojk eller flicka? Vi var i spänd förväntan. Typ så kan jag fundera. Vad gror i mitt liv? Vad ska jag då vara med om längre fram? Vad ska hända?

Jag har en stor respekt och ödmjukhet inför framtiden. Och jag vill att det verkligen ska bli något. Det är min bön och längtan.

Hur tänker du? Vad vill du ska växa fram? I stor ödmjukhet kan du starta denna växt i ditt liv.

Min bön är att det ska vara en god jordmån i mitt liv. Så ber jag även för dig. Gud ger växten. Vi får se till att vi ger Gud dom allra bästa förutsättningarna för att tillväxt ska bli möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: