Jag minns tiden med kartbok i bilen

Jag minns tiden med kartbok i bilen. Vår var röd. Varje sida var rätt så detaljrik. Det gjorde att man fick bläddra rätt mycket. Men man fick en rätt bra översikt på det landskap man skulle hitta i.

Idag är det så lätt att lita till GPS. Det är bara att namnge platsen som man ska till så hittar den dit.

Planen igår var att ta sig till fyren i Mölle. Min önskan var att inte åka den största vägen. Men när jag slår in målet missar jag en liten detalj. Att kolla vilken rutt den valt. Så hamnar jag ändå på den största vägen.

Denna dags plan blev därför viktig att gå in i mer detaljerad plan. För jag vill åka vägar jag inte åkt på. Se nya saker i ett område jag varit i.

Då kan det vara gott att ta hjälp av någon som redan varit i området. Som kan tipsa om höjdpunkter. Om bra vägval.

Tänker att precis så är livet. Att förstå livets karta är inte alltid så lätt. Man kan behöva ta hjälp. Att någon förklarar vägen, visar på höjdpunkter. Så att man hittar fram till målet.

Likaså är det en bra tanke för sin Tro. Man kan behöva hjälp att läsa Trons karta. Få hjälp att hitta höjdpunkterna. Förklara vägen. Få hjälp så att man hittar fram till målet. Det är vad församlingen/kyrkan är gör mig. Liksom andra människor som också tror.

Kartboken, bibeln och församlingen blir tre goda ting i livet på så vis. Den översikt som dom står för blir en god hjälp i livet. Välj inte bort dom. Det är ett gott råd jag vill ge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: