Vågskvalpet

När jag skriver detta sitter jag vid Hovs Hallar och njuter av en kopp och lite fika. Vädret är topp. Moln i horisonten men ovanför är det klarblå himmel. Svag vind och ett underbart vågskvalp.

Finns det något mer underbart än vågskvalp? Tänker givetvis på Psalm 23. ”Han gör mig till vatten där jag finner ro”. Detta vågskvalp gör under inom mig. Troligen för dig med.

Ibland drabbas vi av andra vågor och dess skvalp. Det kan vara efterdyningar av olika upplevelser som påverkat oss negativt. Det kan vara dåliga erfarenheter. Det liksom bara sköljer över oss. Påminner starkt av det som sårade och gjorde ont. Som att uppleva det på nytt. Minns när familjen skulle ta båten till Holland. Vi rundade Danmark. När vi kom ut på havet var det rätt långdragna vågor. Det var efterdyningarna av gårdagens storm. Dessa dyningar kan ibland upplevas nästan värre än själva stormen. Minns att vi var inte så pigga den resan. Färdkosten låg kvar i kylbagen när vi kom fram. Tänker mig att så kan efterdyningarnas vågskvalp av tråkiga händelser i livet upplevas.

Men det finns ett skvalp som är dess motsats. Tack och lov. Guds underbara vågskvalp som har sitt ursprung i Andens vind. Du måste inte till havet för att uppleva det (även om det underlättar). Det finns ett sådant skvalp inom dig. Strömmar av levande vatten som ger dig ro och tröst. (Joh 7:37). En ro som kommer inifrån. Den kraften upprättar. Den helar. Den inger hopp. Han för dig in i den vila vatten ger.

🙏 Min bön idag är att du ska få föras in i Guds välsignade och helande vågskvalp. Att Gud ska få hela dina sår. Hela dina tankar. Hela dina känslor. Så att du kan lätta ankare fullt ut. Amen 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: