Att dra ner sina persienner

Jag har ju bott i lägenhet nu i typ 7 år eller mer En sak slår mig att somliga gärna har sina persienner nere hela tiden. Tänker att där kommer inget solljus in. Man ser heller inte ut. Ingen ser så klart inte in heller. Och kanske är det sistnämnda den största orsaken till att ha dom nere.

Bibeln talar om att ögat är kroppens lampa. Alltså att ögat släpper in ljus i oss. Jag tänker att vi vill släppa in Guds ljus i vårt inre. På många sätt nyttigt. Men när vi drar ner persiennerna bildligt talat stänger vi ute Guds ljus i våra liv.

”Gud som sade: ”Ljus ska lysa ur mörkret”, han har lyst upp våra hjärtan för att kunskapen om Guds härlighet som strålar från Kristi ansikte ska sprida sitt ljus.”
‭‭Andra Korintierbrevet‬ ‭4:6‬ ‭SFB15‬‬

Man skulle kunna förklara det bättre med hjälp av Kärnbibeln:

”För Gud, som sade: ”Ljus ska lysa fram ur mörkret”, har låtit ljuset skina i våra hjärtan, för att kunskapen om (en personlig erfarenhet av) Guds härlighet, som strålar från (kan ses i) Jesu Kristi ansikte, ska lysa fram (sprida sitt sken).” ‭‭2 Korintierbrevet‬ ‭4:6‬ ‭SKB‬‬

Tänk att Gud vill lysa in i våra liv så att vi får kunskap om Guds härlighet och om Jesus.

Då vill i alla inte jag dra ner persiennerna utan låta mitt livs fönster vara vidöppna. Allt för att Jesu härlighet och kunskap ska kunna lysa upp mitt inre i en bättre förståelse.

Faktum är ju att våra ögon är ett öppet fönster för det som påverkar våra liv. En sanning att fundera på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: