Pedher’s julkalender nr 15

Julbordets lucka. Det finns rätt många traditioner under julen. Julbordet! I grunden ser det nog ganska lika ut från hem till hem. Men lite olikheter finns det nog.

Julbordet – vad får inte utebli på ditt julbord? På mitt får inte Rydbergs Rödbetssallad utebli. Den sätter piff på det mesta på övrigt innehåll som bordet erbjuder.

Julbordet är kanske en bra bild på livet. Vi vill ha mycket gott på livets bord. Men liksom vi klarar oss utan många delar av julbordet klarar vi oss utan mycket i livet som vi nu säger att vi ”måste” ha.

Jag är rädd för att vi dukar upp onödigt mycket på vårt livsbord. Våra resurser kommer ta slut helt enkelt. Så viss återhållsamhet behövs.

🎄 🎅🏼 🌟 🎁 🎄 🎅🏼 🌟 🎁 🎄 🎅🏼 🌟 🎁

Idag läser vi kapitel 15

”Och han stod upp och gick till sin far. Medan han ännu var långt borta, fick hans far se honom och förbarmade sig över honom. Fadern skyndade fram, omfamnade honom och kysste honom.”
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭15:20‬ ‭SFB15‬‬

Kommentar: Vi har en Far i himlen som spanar efter oss när vi förvillar oss bort. Han står beredd och väntar med öppen famn. Det är inte farligt att vända hem igen. Du möts inte av en knuten hand. Du möts av en öppen famn.

Har du tänkt på att när man går ut och äter julbord på en restaurang äter man knappast för hela den summa man betalar. Ändå gör vi det. Men hur blir det detta år? För mig blir det inget sådant besök. Det får vänta till nästa år. Om pandemin är borta då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: