Du är inte bortglömd

Ibland kan man känna sig just bortglömd. I olika sammanhang verkar det som att alla andra verkar finnas i allas tankar. Men sig själv känner man sig bortglömd. Vet inte om du känner så men kanske….

Jag är rädd för att vi i olika sammanhang, föreningar, kyrkor, arbetsplatser, glömmer bort människor på olika sätt. Dom finns där men ändå inte på något förunderligt sätt. Dom personer som oftast säger ja till förfrågningar blir dom man frågar. Men den lite mer tillbakadragne glöms bort.

Jag tänker också att det finns den som upplever sig bortglömd. Kanske inte är så i verkligheten men man upplever det så.

Jag skulle denna dag vilja säga dig att i Guds ögon är du inte bortglömd. Du fanns med i hans tanke redan innan du kom till i denna värld. Sen dess har han följt varje steg i ditt liv. Du är i högsta grad inte bortglömd av Gud. Jag skulle vilja påstå att han är så intresserad av dig att han är mer med dig än du är med honom. Kan man säga då? Jag tänker att han är mer närvarande i ditt liv ännu fixar att vara närvarande med honom. Så även om vi inte alltid aktivt är nära honom är han det i våra liv.

Han känner dig vid namn. Han vet nog mer om dig än du vet om dig själv. Du är sedd. Du är älskad. Ibland kan känslorna säga något annat. Men du är så djupt älskad av Gud att han gjorde allt för dig när han sände Jesus till jorden. Han tog inte ”någon annan” som gick ett uppdrag med en hälsning. Han sände det som stod honom verkligen nära. Sin egen son.

Han följer dig inte med sin blick i fördömelse. Han ser på dig med kärlek och upprättelse. Han älskar att se på dig. Älskar att vara med dig.

Jag ber dig att för en liten stund bara ta emot den hälsningen. Du är inte bortglömd. Du är ihågkommen av Gud själv. Det är stort.

Just nu ser vår Herre på dig. Hans blick går genom stjärnevärldar. Förbi alla planeter. Ser inte bara jorden. Hans blick når ända fram till det rum du befinner dig och hans ögon når ända fram till dig. Du är sedd och älskad.

Du kan möjligen vara bortglömd av en människa men inte av Gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: