Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 1

Men när den Helige Ande kommer…. 1:8. Det finns ett så stort löfte i detta. Vi vill så gärna veta allt. Få allt förklarat. Gärna igår. Men helst inte vänta för länge. I denna vers ges ett löfte om att få kraft och bli Guds vittnen. Alltså hans representant. Vi är inte dom bäst utbildade på det. Men han kommer att utrusta och hjälpa. Det ser vi så ofta i bibelns blad. Gud överger inte. Den han utser utrustar han.

Skall komma tillbaka…. 1:11. Detta är ett ju så bra. Såsom han lämnade skall han komma tillbaka. Försök att sätta dig in i det. Är det möjligt att det kommer att ske så? Ja, allt tyder på det. Vi får förbereda oss på det. Vi vet inte när. Men vi är redo. Du behöver inte bli stressad omkring det. Har du lagt ditt liv i Jesu händer och stannar där är du redo. 

Höll endräktigt ut….. 1:14. En översättning säger ”höll enigt ut i bön”. Kärnbibeln säger ”i ett ackord” eller ”i samma sinne”. En dräktigt är ett gammalt ord vilket betyder eniga. Tänker på ”där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem” (Matt 18:20). Tänk att få be i en gemenskap som är i samma ackord, i samma sinne, i enighet. Det finns en välsignelse i det. Löftet om att Jesus hör en sådan bön är fantastik.

När Anden föll på Pingstdagen blev det en stor förändring för lärjungarna. Vad har du för erfarenheter? Vad lockas du av i denna händelse? Vad viskar i ditt inre?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: