Tänk vad en bok kan göra…

Tänk vad en bok kan göra med oss. Den kan föra oss på nolltid till en helt annan värld. Till en helt annan tid. Till en verklighet för länge sedan eller till en drömvärld i framtiden.

Jag tillhör nog inte dom som läser massor. Men har alltid någon bok igång. Somliga böcker har jag läst flera gånger. Andra läser jag inte klart. Men jag kan säga att det finns böcker som påverkat mig mycket.

Vi kan lära oss saker. Vi kan få kunskap som gör att vi tex börjar leva på ett mer sunt sätt. Boken kan helt enkelt ge oss ett bättre liv.

Beundrar författare som kan med sin idé, sitt sätt att skriva, föra mig in i en värld bara genom att låta mitt tänk och fantasi bli drabbad.

Visst handlar det om att jag tillåter mig dras med och vilja bli berörd på olika sätt.

Idag börjar jag en läsning i Bibeln. En bok som verkligen kan göra gott med oss. Jag ska läsa Apostlagärningarna. 28 kapitel. Februari har 28 dagar i år. Alltså ett kapitel om dagen. Om du vill kan du vara med mig på den resan. ”Läs med mig” kallar jag den resan. Du får några reflektioner av mig. Vill du kan du reflektera med mig via kommentatorplatsen på bloggen. Varje morgon kommer ett kapitel. Välj vilken översättning du vill läsa. Jag följer Folkbibeln2015.

Så låter vi den bibelboken föra oss tillbaka till den tiden för att öppna om möjligt vägen in i vår framtid. Låt texten tala. Låt den beröra. Kanske bara en vers eller ett helt sammanhang. Lyssna till viskningen till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: