Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 5

Kan man ljuga för Den Helige Ande? …. 5:3 Detta är en stark text. Tufft att läsa. Jag har aldrig hört om att detta skett efter detta. Hur det än är med det ställer det en viktig fråga. Kan man ljuga för Guds Ande? Svaret är helt klart nej. För den man försöker ljuga för är sig själv. Och den lögnen går man egentligen inte själv på. För innerst inne inser man hur fel det är. Men utåt sett håller man skenet uppe. Att ljuga är dumt vilket som. Förr eller senare avslöjas allt

Uppskatta på avstånd…. 5:13. Tänker på alla dessa som gärna skulle vilja vara med i en kyrka, dela gemenskapen men vågar inte av olika orsaker. I texten visade det sig att man uppskattade apostlarna och dom troende. Kanske man gör det i vår stad också. Uppskattar det det kyrkan och dom troende står för och gör. Men man vågar inte ansluta sig. Tänk, vi är till för dom också.

Fängelsets dörrar öppnades …. 5:19. Detta är ju hur häftigt som helst. Ängel som öppnar en väl låst fängelsedörr. Jag tänker att detta är också en fin bild på det fängelse vi rent andligt kan leva i.  Gud vill öppna dess dörrar och hjälpa oss ut. Det är inte han som låst dörrarna men han vet hur man kan öppna dom. 

Fyllt Jerusalem med er lära…. 5:28. Tänk att hela Jerusalem hade fyllt av denna lära. Läran om Jesus. Tänk när vi kan säga så om vår egen stad. Där du bor. Där jag bor.  

Påhitt? …. 5:38-39 ”Och nu säger jag er: Håll er borta från dessa män och låt dem gå. För om detta är människors påhitt eller verk, rinner det ut i sanden. 39 Men är det av Gud, kan ni inte slå ner dem. Det skulle kunna visa sig att ni kämpar mot Gud.” Några verser att fundera kring….

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: