Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 7

Gå till det land jag skall visa dig …. 7:3. Genom bibelns blad kan man se hur gud leder folket och enskilda till olika platser. Enskilda platser där man gör upplevelser. Till ett nytt land för sitt folk. I nutid har missionärer gjort samma upplevelser, pastorer flyttat till olika platser, människor känt sig manade att flytta till en annan ort. Jag tror att Gud leder oss som enskilda till olika ”länder”. Vilken plats visar Gud dig som är din plats? Tänker på boktiteln: ”Den som hittar sin plats tar ingen annans” av T Sjödin. Var är din plats? 

När tiden närmade sig då Gud skulle uppfylla sitt löfte… 7:17. Det finns en förberedelsetid för Gud och hans löften till oss. När det började vara dags att Gud skulle infria sitt löfte växte folket till i antal. Det föddes också den person som skulle leda folket ut ur Egypten. Förringa inte förberedelsetiden. Den är viktig. 

Heliga platser…. 7:33-34 Kanske har du gjort samma upplevelse som Mose. Inte direkt en brinnande buske men en helig plats. En plats och ett tillfälle då du känt Gud lite närmare än vanligt. Dessa tillfällen är så viktiga. Detta tillfälle ville också visa på att Gud såg sitt folk. Vad dom gick igenom. Han ville visa på att han ville hjälpa dom. Också visa på lösningen.  Guds ser mer vän vi ibland tror. Vi kan uppleva oss övergivna. Men Guds ögon och omsorg är hela tiden där. Det är stort.

Att göra sig egna gudar… 7:40. Detta är en väckarklocka. Vad för gudar skapar vi? Vi kanske inte har olika husgudar som vi tillber. Men vi har andra sorters gudar. En lite stunds reflektion över det kan vara sunt.

Guds hus…. 7:49 När jag läste denna vers tänkte jag på 2 Kor 6:16 ../.. Vi är den levande Gudens tempel ../.. Att vårt inre är Guds boning. Gud bor inte i första hand i en kyrka eller katedral. Han bor inom oss. Det är stort. 

Ställ dom inte till svars…. 7:60 Stefanos behandlades fel. Liksom Jesus, när han hängde på korset, säger Stefanos att inte ställa dom till svars. Varför? Man visste inte, förstod inte, vad man gjorde. Ibland får vi göra likadant. Folk som gör oss illa förstår inte bättre. ”Men Jesus sade: ”Far, förlåt dem, för de vet inte vad de gör.” Och de delade hans kläder ../.. Luk 23:34. Så får vi också göra ibland.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: