Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 8

Förföljelse ledde till att evangeliet spreds… 8:1. Jag tror ingen önskar sig förföljelse. Finns inget heller som säger att så måste ske idag heller. När detta sker ser vi att man berättade om Jesus och under och tecken skedde. Mitt i förföljelsen använde Gud det till något bra. När Josef förs till Egypten är det inte det vänligaste hans bröder gör honom. Dom säljer honom dit. Men när bröderna möter honom igen blir dom oroliga att Josef ska göra dom illa när deras far är död. Men då säger Josef ”Var inte rädda. Håller ni mig för Gud? Ni tänkte ont mot mig, men Gud har tänkt det till godo genom det som nu har skett för att bevara många människors liv.” 1 Mosb 50:20. Det är inte den enda gången Gud gör så. Han vänder det onda till något gott. Ha med dig det när du möter mindre goda tillfällen i livet. Gud kan tänka det till godo. 

Guds gåva kan inte köpas för pengar … 8:20. Tänk om vi kunde köpa alla goda gåvor från Gud. Då kunde vi botanisera i en katalog över alla gåvor Gud kan utrusta oss med. Så köper vi den vi känner för.  Tack och lov fungerar det inte så. Gud ger fritt. Efter den tanke och plan han för oss. Den gåva du är mest lämpad för får du att tjäna i och med. Vi söker Gud och ber om det. Han ger. Det är nåd. Inte beroende på hur stort konto vi har på banken. 

Gå vid middagstiden ut …. 8:26-27. Vilken märklig berättelse. Att gå till en öde plats. Betänk att Filippus hade inte hela bilden klar. Men han gick. Väl där fördes han in i uppdraget. Hovmannen blir frälst och döpt. Du måste inte veta hela bilden när Gud kallar. Tror inte alltid att det skulle göra saken lättare. När han kallar – gå. Vägen kommer att öppnas för dig. Steg för steg. Den Gud kallar – den utrustar han.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: