Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 9

Jag är Jesus, den som du förföljer… 9:5 Saulus, som blivit lärd vid Gamlies fötter, ville förinta folket som höll sig till ’den vägen’. Alltså trodde på Jesus som Messias. Han mötte nu Jesus på väg Damaskus. Jag blir styrkt av detta. Den som förföljer Jesus kan möta hon och bli omvänd. Vi kan inte alltid övertyga. Med Gud själv kan. 

Herre, jag har hört av många…. 9:13. Gud hade förberett Saulus på ett möte med Ananias. Jag tänker att det skulle vara tillräckligt för Ananias. Men han blir rädd. Inte så konstigt. Han hade hört mycket om Saulus.Till slut går han och du ser resultatet. Kanske är det så för oss också. Vi hör av vad andra säger och blir missmodiga. Frågan är vem lyssnar du till? Guds kallande röst eller andras tyckande?

Gud kallar och utser…. 9:15. Vem är vi att avgöra? Den som förföljde Jesus blir själv kallad. Vi kan tvivla på en sådan kallelse. Men vem är vi som sagt? Glöm aldrig att Gud kan använda vem som helst. Även den som du tycker mindre bra om. 

Fjäll för ögonen… 9:18 En lösryckt tanke, vad för fjäll kan vi fått för våra andliga ögon? 

Det blev känt… 9:42. Tabita dör. Men Petrus ber för henne. Bjuder henne att resa sig upp. Hon får livet tillbaka.Vilken kraft. Klart att det berättas om det. Men det gjorde att många kom till tro. Min undran är ”Vad ska bli känt i vår stad?” Vad ska göra för att folk ska börja omvända sig? Jag tänker att det behöver inte vara dom största kraftgärningarna. Men det kan var något som sätter tron i rörelse. Gud visa oss!!

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: