Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 16

I hänsyn till… 16:3. Kan det vara så att ibland behöver man ta seden dit man kommer för att få en öppen dörr för evangeliet? Om det är så, hur långt skall man då gå? Jag tänker att här behöver man vara vis. Det handlar inte om att handla så att man får en egen favör, kan göra sådant som inte ger en bra frukt för sitt kristna liv. Det är ingen täckmantel för att göra vad man vill liksom. 

Under Andens ledning… 16:6-10 Detta avsnitt inbjuder verkligen till en förståelse för att följa Andens ledning. Att inse och förstå när Anden hindrar eller när den säger ”Gå”. Man kan börja gå men inse att det inte blir bra. Att då backa och vända tillbaka är stort. Att söka Guds ledning är A och O. 

Böneställe… 16:13. Det finns platser att söka sig till som är mer av andlig karaktär än andra. Här fanns det tydligen inte tillräckligt många judar för att att ha en egen synagoga. Reglerna sa minst 10. Var man färre hade man en böneplats, ”proseucha”. Den låg ofta utanför staden i närheten av vatten så att man kunde rituellt tvätta sina händer före bönen. Att söka sig till böneställen, till andlig gemenskap har betydelse för oss. Kanske behöver vi uppgradera bönen i våra kyrkor. Vilja ta tid för bönen. Inte i en tvingande pålaga. Utan därför att vi ser betydelsen för det. 

Sjöng lovsång i fängelset… 16:25-26. Mitt i bedrövelsen sjöng man lovsång. Denna händelse väcker oss till förståelse för vad lovsången kan få betyda. Här rent fysiskt. Men bilden är klar. Vi kan få känna frihet i lovsången. Fastna inte i att den måste hela tiden sjungas. Den går lika bra att läsas. Ta mod till dig när du upplever att du r i ett ”fängelse” att lovprisa Gud. Kanske räcker orden bara till en bönesuck. Men sucka. Säg namnet Jesus. Du kommer att föras ut i frihet. 

Vad skall jag göra för att bli frälst?… 16:30. Svaret på den frågan är så grundläggande stor. Har alla djup som behövs. Tar upp det som är viktigaste och är vägen. Svaret är: Tro på Herren Jesus så blir du frälst! Krångla inte till det. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: