Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 17

Vänt upp och ner på hela världen… 17:6. Underbart. Det hade alltså inte undkommit någon om denne Jesus. Eller hur skall vi tolka det. Det väcker väl en längtan av att budskapet även idag skall ”vända upp och ner” på ”världen”. 

Åt en okänd Gud … 17:23. Att hitta anknytningspunkten – hur går det till? Troligen en nyckelfråga i vår tid. Hur hittar vi anknytningspunkten på en sekulariserad värld? Hur hittar vi den hos den enskilde?

Gud har egentligen inte behov av oss.. 17:25. Ändå har han det!! Detta är det stora med Gud. Han skulle kunna fixa allt. Ändå har han gjort sig beroende av oss. Glöm bara inte bort att han når in där inte vi når in. 

Inte långt borta… 17:27. Gud är inte långt borta från någon enda av oss. Hur långt vi än gått ifrån oss är Han bara en bön bort. Bara ett steg tillbaka till honom. Ingen av oss kan säga att Gud är långt borta. Han står intill. Men ibland lever vi som om han stod långt borta. Ändå står han kvar och väntar…..

Fastställt tider… 17:26,31 Ändå vet vi inte. Det kan stressa. Men livet i tron är trygghet. Vi behöver inte vara oroliga. Bibeln talar om frid och att vara redo. Vi behöver inte gå på nålar. Vi behöver inte oroa oss. När den dagen kommer finns vi där. Så läng, fram tills den, över vi, bygger vi, bor vi och är redo. 

Vi har vårt ursprung i honom. 17:28 (bibel 2000). Vi är av Guds släkt. Det är i honom vi lever, rör oss och är till. Han har lagt evigheten i våra inre, i våra hjärtan. Vi alla har en anknytningspunkt till Gud inom oss. Det är därför vi ”hittar hem” när vi blir troende. Vi kommer tillbaka in i rätt sammanhang. I rätt förhållande med oss själva. 

En annan gång… 17:32. Är det inte lite typsikt oss människor. ”En annan gång”. Blir det lite för närgånget – en annan gång. Märker vi att det gör anspråk på oss –  en annan gång. När det behöver ett avgörande men vi är inte riktigt redo eller vågar – en annan gång. Vi vill bestämma över oss själva – en annan gång. En allvarsfråga är: Finns det tid för ”en annan gång”?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: