Läs med mig – Apostlagärningarna Kapitel 27

Paulus varning … 27:11. Det var inte lätt för kaptenen att lita till, i hans ögon, en lekman. Paulus hade andra informationskanaler. Dom kanalerna är inte alltid så välkomna hos somliga. 

Att förlora allt hopp … 27:20. Hoppet är det sista som lämnar oss, brukar man säga. Betänk att vara ute på havet. Vågorna är aggressiva. Båten snurrar rätt bra i vågorna. Himlen är svart. Att då uppleva att man förlorar allt hopp om räddning. Det är verkligen att förlora hoppet. Den uppgivenheten kan driva ur all energi i en människa. Fruktansvärt. 

Ängelns hälsning … 27:23ff. Ängelns budskap var att först rädda Paulus. Men alla som var med honom på båten skulle också bli räddade genom det. ”Alla som seglar med dig har Gud skänkt dig”. 

Den tilltron har jag … 27:25. Paulus visade på en tillit till Gud som inte sviktade i stormen. Hans erfarenhet var att det blir som Gud har sagt. Det han bestämt, så blir det. Vi behöver påminna oss om vilken stor Gud vi har. När det börjar blåsa omkring oss så har han makt att föra oss genom stormen vi möter. Påminn dig om vad Gud har gjort i ditt liv. Ha med dig det i livet. När du möter motgång och svårigheter får du påminna dig om att han gjorde det då så har han makt att göra det nu. 

Att ingjuta mod … 27:,23,26,34,36,44. Hur viktigt är det inte att ingjuta mod när så behövs. Här visar Paulus på vad som skall ske. Man skall bli räddade. Men man skall kastas upp på en ö. Vi är beroende av att DHA är med oss när vi ingjuter mod. För Anden behöver stadfästa det hos människan som lyssnar. Så att det våga sätta sitt hopp till det. Det förlorade hoppet kan återerövras. 

Nattvard i ett trängt läge … 27:35. Intressant att Paulus ordnar en måltid som påminner något om nattvarden. Han inte bara pratade. Han visade vägen. Det är att ingjuta mod fullt ut. Inte bara prata. Han går före. Det gör att man åt.

Alla räddades … 27:44. Det löfte som Paulus förmedlade från ängeln visade sig hålla. A L L A räddades. Det är stort. Först då kunde till och med Paulus se att orden inte bara var luft. Dom var en verklighet. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: