Maktlöshet som smyger sig på

I tider som dessa kan man klart känna hur maktlösheten smyger sig på. Jag kan inte stoppa Putin. Jag kan inte åka till Ukraina och hjälpa till. Jag kan inte rädda alla som flyr. Utan det bara rullar på.

Maktlöshet kan beskrivas som att vara kraftlös. Känna oförmåga. Uppleva vanmakt. Kanske ett mått av frustration också.

Maktlösheten kan upplevas på så många olika sätt. Man kan vara så i märgen kraftlös när man känner sig maktlös inför sina barns utveckling när det gått mindre bra för dom såsom vi uppfattat det. Inser att dom måste få göra sina egna val. Fast helst skulle man vilja välja åt dom. Kan tänka mig att lärare kan känna sig maktlösa i relationen till en elev. Vad man än gör gör inte eleven dom framsteg man tror sig se är möjliga. Maktlösheten kan vara jobbig när tex styrande fattar fel beslut. Då man ser att det går åt fel håll i utvecklingen.

Maktlös känner man sig verkligen när man inte kan hjälpa rent praktiskt där någon lider.

Tror säkert att du någon gång känt dig maktlös inför något. Jag har det. Det tär verkligen på livet.

För mig har det ibland kommit till en brytpunkt där jag helt enkelt får ge upp. Sluta kämpa i egen kraft. Och lämna över allt i Guds hand. Somliga gånger har jag misslyckats med det. Men dom gånger jag lyckats med det har jag sett hur lösning funnits där. Det är som att när jag släpper greppet tar Gud över helt och hållet. Som att han inte fått utrymmet tidigare men nu får han det. Det kanske var att förenkla det. För jag tror ju att han, trots allt , varit med hela tiden. Lättnaden när man kan överlämna något till Gud till 100% är en fantastisk känsla.

Inför kriget i Ukraina kan vi verkligen känna oss maktlösa. Men faktum är att vi kan göra något. Skänka pengar tex för att kunna hjälpa på plats. Många organisationer finns det. Eskilstuna Ger är en. Vi har kontakt med folk i Lviv så vi är redan där. Så det är en trygg väg att hjälpa genom. Swish 123 256 33 44. Märk Ukraina.

🙏 Men idag ber jag för dig som känner dig maktlös på något sätt. Kanske i din familj. På jobbet. I ekonomin. Sjukdom. Jag ber att du ska få finna vägen till att få lägga det hos Gud och ge honom utrymmet att hjälpa dig. Gud är inte maktlös. Lita på det. 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: