Ett värmeelement kan göra skillnaden

Jag fick frågan om vi hade värmeelement. Det skulle sändas till Ukraina. Det saknades värme i rum där ström fortfarande fanns. Möjligen är centralvärmen utslagen. Eller vad nu huset värmdes upp av. Men ett värmeelement kunde betyda mycket. Kanske helt enkelt göra skillnad på att må bra eller inte. När minusgrader kommer behöver alla rum värme.

Funderat över hur viktigt det är att vi ger värme till varandra. En känsla av att känna sig frusen inombords kan vara ack så jobbigt. Att du då uppleva värme från en medmänniska kana vara en avgörande skillnad. Den värmen kan trösta. Den värmen kan ge nytt hopp. Den värmen kan få både kropp och själ att tina upp.

Du kan vara ett sådant element. Som gör att livet får en ny tid för någon. Ibland möter vi svårigheter eller mardrömmar av olika slag. Då kan det vara skönt att få krypa in i en varm famn. Den värmen kan sprida en inre frid som gör att man orkar dagen eller vågar somna om.

Ibland kan man inte ge så mycket. Inte göra så mycket. Men att skänka lite värme kan nog alla göra. Visst kan en nalle göra sitt. Men du är mer efterlängtad att ge den värmen än att få den av en nalle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: