Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 16

Kollekten …. 16:1ff Paulus har tagit ett initiativ för att samla in till behövande. Det var nöd i Jerusalem. Kanske är det så att tid till tid behöver vi tänka extra på att hjälpa. När detta skrivs är det Krig i Ukraina. Många flyr. Vi behöver hjälpa mer än vanligt. Det kan vara saker men också pengar. Jag tänker att det får inte äventyra ansvaret för Guds församling här hemma. Utan vi behöver bära även det. 

Utrusta för fortsatt resa … 16:6. Paulus bad om att församlingen även skulle utrusta honom för kommande resa. ”Vart den nu går”. Intressant tänker jag. Man vet inte vart men att det möjligen kommer att ske. Så handlar man ändå liksom. Hur tänker vi där ang nya missionärer tex, eller nyplantering av församlingar?

Om Herren tillåter … 16:7. Ett perspektiv som är viktigt. Vi kan vilja.  Vi kan tro. Vi kan planera. Men det måste synka med Guds vilja. 

Så länge en öppen dörr finns … 16:8. Den öppna dörren avgjorde att Paulus stannade i Efesos. Det avgjorde hans planering.

Låt allt ske i kärlek … 16:14.  Det får bli sluthälsningen från 1 Korintierbrevet. Låt allt hos  E R  ske i  K Ä R L E K . 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: