Läs med mig – 2 Korintierbrevet Kapitel 3

Rekommendera sig själv? … 3:1 I den tid vi lever i är det på något förunderligt sätt viktigt att rekommendera sig själv. Å ena sidan viktigt för den som är egenföretagare att tala om att man finns. Men också ett sätt att ”slå sig fram”. Paulus talart om att ”ni är vår rekommendation”. Alltså den frukt av det dom hade varit med honom. Det som skett hos dom. Där Paulus hade fått vara med på ett hörn till välsignelse. På frukten ska trädets kännas. Det är vårt rekommendationsbrev

Kristusbrev … 3:3. Att vara skriven av den Helige Andens ”penna”. 

Vår förmåga kommer från Gud … 3:4ff. Tänk att Gud utrustar oss till det vi är. Vår gåva, kunskap, vår duglighet. När du får en kallelse till tjänst för Gud kommer du också utrustas för den. 

Där Herrens Ande är, där är frihet .. 3:17 Innan vi blir frälsta finns det något som hindrar oss att förstå det andliga. Men när överlåtelsen sker tas slöjan bort och vi kan tolka andliga ting på ett andligt sätt. Vi fr helt enkelt hjälp till att förstå. 

Spegelbild … 3:17ff Kärnbibeln skriver så här i vers 17 O 18: ”Herren är Anden, och där Herrens Ande är [i varje hjärta där Anden har full kontroll och får verka], där är frihet. 18 Alla vi som med avtäckt ansikte reflekterar Herrens härlighet, förvandlas (formas ständigt, genomgår en metamorfos) till hans egen avbild, från härlighet till härlighet (strålar mer och mer av härlighet). Detta sker genom Herren, [som är] Anden. Det är rätt stort. Bibeln talar om att bli mer lik Jesus. Här är en del av det.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: