Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 10

Nämner dom vid namn … 10:3,14,27. Jesus kan ditt namn. Han har inte svårt för namn som du och jag kan ha ibland. Med det vet han vem du är. Hur du är. Din historia. Han kan dig. Han älskar dig. Han inte bara vet ditt namn. Han kallar på dig vid namn. Inte ”du där”. Han kallar på dig för att han vill ha gemenskap med dig

Han går före … 10:4. Han vill visa dig vägen. Han tar ”motvinden”. Du får gå i lä bakom honom när du följer honom. ”Därför att dom känner igen hans röst”. När vi känner igen hans röst är vi trygga. 

Finna bete … 10:9 Att få våra behov tillgodosedda. Hos Jesus får vi det. 

Få liv i överflöd … 10:10. Inte bara lite nödtorftigt utan överflöd. 

God herde som ger sitt liv för fåren … 10:11. En herde var beredd att göra allt för att skydda sin får mot faror. Vilddjur men också raviner tex. Sådan är Jesus. Ytterst sätt visade han det på korset. 

Andra får … 10:16. Det ska vi vara glada för. Fåren i fållan var Israels folk. Men dom ”andra fåren” är hedningarna, du och jag. Jesus är också vår herde. 

Jag har sagt det men ni tror inte på mig … 10:25. Slående likt i så många andra sammanhang. Jesus visare sig men man tor i alla fall inte. 

Ingen kan rycka dom ur hans hand … 10:29. Detta är stort. Vill du vara i Jesu hand kan ingen rycka dig ur den. Känslor kan spel oss ett spratt.

Tro på Jesus eller hans gärningar? … 10:38. Om man inte kan tro på honom som Guds son menar han att man kan väl tro på honom för gärningarnas skull. Intressant tanke från honom. Är det möjligt? Jag tänker att dom går hand i hand. 

Många kom till tro på honom … 10:42. Det var vad som skedde på plats efter plats. Vi ser det i Apostlagärningarna också och genom breven. Något jag önskar så stort ska ske även i vår tid.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: