Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 14

Låt inte era hjärtan oroas … 14:1 Känn ingen ängslan eller oro. Du tror ju på Gud. Tro nu också på Jesus. Oro som stillas av att fästa sin blick och tillit till Jesus. 

Många rum … 14:2. Inte i första hand antal rum utan mer att antalet räcker för alla troende. Han ville visa på att deras skilsmässa inte var för evigt. För han vill ge dom trygghet. Hade det inte funnits rum för alla skulle det sett annorlunda ut. 

Ska komma tillbaka … 14:3. Jesus ville verkligen att dom ska vara tillsammans igen. Det gäller även för dig. Han förbereder plats för dig och ska hämta dig hem till honom. Antingen en och en efter hand eller alla på samma gång. För att vi S K A L L vara med honom. Ingen tvekan på det. Det är hans högsta vilja.

Och vägen den vet ni … 14:4. Är du likt Thomas undrande om vilken väg han menar?

Jag är vägen, Sanningen och livet … 14:6. Vägen – vilken väg vi behöver välja för att nå fram. Sanningen – Läran, teologin, teorin. Livet – Livet med stort L. Det troende livet här och nu men framför allt det kommande eviga Livet. 

Den som sett Jesus har sett Fadern … 14:9. Två men ändå en. Treenigheten med Anden. Tre men ändå en. Dom hör ihop. Går inte att väljas bort ändå en och en. 

Gärningar som han och ännu större … 14:12ff. Detta tål att verkligen fundera på. Låt det sjunka in. Löfte!! Och vad vi än ber om… Stort. ”Skall jag göra!”

Ska ge er en Hjälpare … 14:16. Detta är stort. Jesus vet att vi behöver stöd och hjälp. Därför sänder Han Hjälparen. Hjälpare i alla stycken.

Skall lära och påminna … 14:26. Vi har svårt att fatta ibland vad som står i bibeln. Men anden vill lära oss. Han vill också påminna oss om vad vi läser i bibeln, vad Jesus har sagt och vad han vill för våra liv. 

Frid som övergår allt … 14:27. Vi tror att världen kan ge oss frid. Den verkliga friden ger Jesus oss. Den med substans och bär över tid. 

Världens furste kommer … 14:30. Jesus ville förvarna om vad som skulle komma. Världens furste. Men han ville också påminna om att han, Jesus, är större och mäktigare. Jesus har lovat att vara med oss genom sin Ande. Därför har vi stöd och hjälp mot världens furste att övervinna honom.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: